23 december 2016

‘’Zolang de Buzinezzclub bestaat, blijf ik komen’’

©foto: Jim Gregory 1, kick-off Buzinezzclub Rotterdam 2 maart 2016

©foto: Jim Gregory 1, kick-off Buzinezzclub Rotterdam 2 maart 2016

“Wat moet ik doen met mijn leven?”  Een vraag die erg speelde in het leven van senior member Younes. In oktober 2015 nam hij deel aan het Buzinezzclub programma om te achterhalen waar zijn dromen en passies liggen. “Door verschillende trainingen te volgen en gesprekken te voeren met de trainers kon ik antwoord geven op de vraag die speelde, namelijk: iets in de evenementenwereld doen.” Tijdens het programma is hij aan de slag gegaan met zijn eigen evenementenbureau en heeft hij 3 feesten kunnen organiseren. “Het eerste feest was een succes! Een open-minded feest voor jongeren uit Rotterdam en omstreken.”  Momenteel heeft Younes zich voorgenomen om meer ervaring op te doen in de evenementenwereld. De Buzinezzclub interviewde Younes over zijn verleden en tijd bij de Buzinezzclub. 

Younes is geboren en getogen in Zeist, maar moest door privéomstandigheden verhuizen naar een andere stad. Hij heeft de keuze gemaakt om een nieuwe start te maken in Rotterdam. “Het was geen makkelijke periode. Ik was op zoek naar mezelf en had het gevoel dat Rotterdam daar de juiste plek voor zou zijn.” In 2014 is Younes alles kwijtgeraakt: werk, relatie en zijn studie. Hij kreeg last van een burn-out en bouwde schulden op. “Ik heb toen een halfjaar thuis gezeten met de gordijnen dicht. Stap voor stap heb ik de draad weer opgepakt. Via het Jongerenloket ben ik in aanraking gekomen met de Buzinezzclub en daar begon mijn avontuur naar een kansrijke toekomst.”

Hoe was je eerste dag bij de Buzinezzclub?
“Fijn en gastvrij. Geen enkele vraag was te gek. De trainers denken graag met je mee en zorgen voor nieuwe inzichten. Ik kon meer uit mijzelf halen, maar dat heb ik gedurende het programma niet gedaan. Dit kwam omdat het privé nog niet heel lekker ging. De Buzinezzclub heeft me hierin wel ondersteund en kwam ook met verschillende oplossingen. Bij de Buzinezzclub kon ik lekker aan de slag gaan met mijn ideeën, helaas spookte mijn verleden nog door mijn hoofd waardoor ik niet de volle 100% kon geven.”

Wat heb je geleerd bij de Buzinezzclub?
“Het is belangrijk om te blijven dromen en achter je dromen aan te gaan. Bij de Buzinezzclub leer je welke stappen je kunt ondernemen om je dromen te verwezenlijken, maar ook om in jezelf te blijven geloven. Zorg voor structuur en zet een stip op de horizon om er naar toe te werken. Door blijven gaan tot dat je je doelen hebt behaald.”

Wat is jouw droom?
“Ik wilde iets voor mezelf beginnen. Dat wilde ik al vanaf mijn zestiende. Hier heb ik nooit de handvatten of tools voor gekregen. Ik deed wel kennis op via internet, maar dat was niet voldoende. Ik had iemand nodig die me in mijn plannen kon ondersteunen of stimuleren. Dit veranderde toen ik aanraking kwam met de Buzinezzclub. Deze kans heb ik dan ook met beide handen aangepakt. Zolang de Buzinezzclub bestaat, blijf ik komen en blijf ik de Buzinezzclub lastig vallen!”

Hoe was jouw eerste feest?
“De eerste editie van ‘Marhaba’ was een groot succes. Er waren veel mensen. Iedereen had het naar zijn zin en we kregen veel complimenten. Dit feest organiseerde ik samen met nog wat vrienden. Helaas zijn zij na de eerste editie gestopt en stond ik er alleen voor. Ik heb toen nog twee edities georganiseerd. Jammer genoeg verliepen deze niet als de eerste editie. Ik realiseerde me dat je voor het organiseren van een event een groot netwerk en startkapitaal nodig hebt. Hierdoor heb ik de keuze gemaakt om me te focussen op werk. Uiteindelijk blijft het mijn droom om te gaan ondernemen en iets in de evenementenwereld te doen.”

Waar werk je nu?
“Ik zit nu in een evenementencommissie bij een uitzendbureau. Hier organiseer ik evenementen voor mijn collega’s en daarnaast word ik uitgezonden naar opdrachtgevers die verspreid zitten door heel het land. Ik werk hier ongeveer 4 á 5 dagen in de week”

Je hebt ook een coach?
“Klopt, we spreken één keer in de twee weken af. Wilmar ondersteund mij met dingen waar ik tegenaan loop en geeft mij advies en tips. Het is fijn om naast het Buzinezzclub programma nog te sparren met iemand. Daarom raad ik nieuwe members zeker een coach aan. Eigenlijk alles wat de Buzinezzclub je aanbiedt kun je het beste aannemen. Je zult snel verschil zien en er ontstaan nieuwe mogelijkheden .”

Wat zou je andere members adviseren die in dezelfde situatie zitten waarin jij zat?
“Iedereen heeft natuurlijk een andere manier van leven, maar ik heb wel geleerd om door te zetten ondanks de tegenslagen. Pak iedere kans met beide handen aan en ga ervoor!”

Waarom zou je jongeren het Buzinezzclub programma aanraden?
“De Buzinezzclub biedt je de tools om wat van je toekomst te maken. Daar tegenover staat dat je zelf de volle 100 procent moet geven. Alleen dan kun je wat van je toekomst maken. Bij de Buzinezzclub kun je aan de slag gaan met jouw droom in plaats van dat je iedere week op verschillende functies moet solliciteren die je toch niet ziet zitten. Wil je werken, ondernemen of studeren dan ben je bij de Buzinezzclub aan het juiste adres.”