5 mei 2017

Werken aan een kansrijke toekomst

Groepsfoto mei - Eindhoven - Jim Gregory

Eindhoven–  Uit recente cijfers van het CBS blijkt dat de jeugdwerkloosheid nog verder is afgenomen. “Het is ontzettend goed nieuws dat het percentage werkloze jongeren onder de 10% is gezakt, maar het betekent ook dat er nog steeds veel jongeren van een uitkering leven,” aldus Leo van Loon (oprichter en directeur van de Buzinezzclub). Daarom start in Eindhoven een nieuwe ronde van de Buzinezzclub, een programma dat 60% van de deelnemers binnen een half jaar uit de uitkering begeleidt.

Start derde ronde Buzinezzclub Eindhoven
Afgelopen week vierde de Buzinezzclub de huidige successen en de start van een nieuwe groep. Eén van die successen is Ali, die zijn eigen evenementenbureau Peper & Zout heeft opgezet en al een uitverkocht feest organiseerde bij ‘De ijzeren man’ in Eindhoven. Vanaf 22 mei begint een nieuwe groep Eindhovense jongeren met het programma. Gedurende een half jaar werken de jongeren aan het vinden van een baan, opleiding, de start van een eigen onderneming of een combinatie hiervan. Jaarlijks begeleidt de Buzinezzclub ruim 400 jongen in Rotterdam, Eindhoven en Utrecht.

Meer werkloze jongeren uit de uitkering
Tijdens de kick-off verschenen vrijwillige coaches, jongeren en partners op het podium om hun verhaal te vertellen. Wethouder Jannie Visscher (Jeugd, Onderwijs en Verkeer & Vervoer) reikte certificaten uit aan de jongeren die uit de uitkering zijn, zoals Samet die een BBL-plek gevonden heeft bij Paradigit. “De Buzinezzclub kijkt echt naar wat jij leuk vindt en helpt je daar werk in te vinden. Ze kiezen hier niet wat jij gaat doen, dat doe je zelf.” Jongeren met een bijstandsuitkering kunnen zich nog aanmelden voor het programma via hun generalist van WIJeindhoven. Met behulp van intensieve trainingen, workshops en de begeleiding van een vrijwillige coach uit het bedrijfsleven werkt de nieuwe groep de komende tijd aan hun succesvolle toekomst.