16 november 2015

De Buzinezzclub bezocht ondernemer en Member Danilo

©foto: Bachir Jarbouaa. Pastabar Sicily Markthal Rotterdam

©foto: Bachir Jarbouaa. Pastabar Sicily Markthal Rotterdam

“Iets met broodjes, daarna weer iets met ijs. Uiteindelijk werd het een combinatie van beide.” De Rotterdamse Senior-Member Danilo zat bij de Buzinezzclub al vol met ideeën. In ieder geval iets doen met zijn Italiaanse roots, dat stond vast. Inmiddels is hij de trotse eigenaar van Pastabar Sicily, gevestigd in de Rotterdamse Markthal. De Buzinezzclub bezocht Danilo en sprak met hem over zijn liefde voor de Italiaanse keuken, de ups en downs van het vak en zijn geheime ingrediënt.

In 2013 leerde we Danilo kennen bij de Buzinezzclub in Rotterdam. ‘’De Buzinezzclub is een ommekeer in mijn leven geweest. Ik zat daarvoor gewoon in de put. Bij de Buzinezzclub heb ik leuke mensen leren kennen en zoveel positieve energie gekregen. Doorknallen en dromen achterna gaan, dat heb ik geleerd bij de Buzinezzclub. Nooit opgeven!” Dat advies heeft Danilo ter harte genomen. Inmiddels bestaat zijn restaurant in de Rotterdamse Markthal ruim een jaar en serveert hij authentieke gerechten uit de Italiaanse keuken.

Kun je iets vertellen over Pastabar Sicily. Wat bieden jullie aan?

Danilo: “Veel mensen denken bij Italiaans eten direct aan pasta’s en pizza’s, maar de uitgebreide keuken heeft veel meer te bieden. We hebben ook veel groente-, vlees- en visgerechten, maar daar hoor je zelden over. Ik serveer voornamelijk heerlijke Italiaanse broodjes, pasta’s, soepen en desserts. Ook hebben we een aantal specialiteiten: Pesce del Giorno (visgerecht) , Tagliata di Manzo (getrancheerde ossenhaas) en nog veel meer, maar daar moet je gewoon voor langskomen! De gerechten worden allemaal op traditionele wijze bereid. Zo heb ik veel geheimen van mijn oma geleerd. Graag wil ik ook één geheim met jullie delen: je moet er veel liefde in stoppen, amore!‘’

Hoe kwam je op het idee om een onderneming te starten?

Danilo: ‘’Ik wilde altijd al iets doen met mijn achtergrond, bijvoorbeeld een Italiaans restaurant openen. De Italiaanse keuken is er met de paplepel ingegoten! Bij ons thuis gaat het echt alleen maar over lekker eten! Eten, eten en nog eens eten. Van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat.

Voor mijn onderneming heb ik gedacht aan verschillende concepten; zoals iets met broodjes, daarna weer iets met ijs. Uiteindelijk werd het een combinatie van beide. Mijn oom had zich 7 jaar geleden ingeschreven bij de Markthal om hier in de toekomst iets te starten. Hij wist dat ik ook bezig was met een eigen zaak. Zo kwamen onze ideeën samen en zijn we in de Markthal begonnen.’’

Wat voor rol heeft de Buzinezzclub gespeeld bij het openen van jouw eigen zaak?

Danilo: ‘’Toen ik bij de Buzinezzclub binnen kwam zat ik een beetje in een rotsituatie; ik had een auto-ongeluk gehad en had last van lichamelijke klachten. Ik zat stil in mijn leven en daar baalde ik van. Bij de Buzinezzclub ben ik toch, beetje bij beetje, weer omhoog gekrabbeld en nu zitten we hier op het dakterras van Pastabar Sicily! Inmiddels gaat het zo goed, dat ik zelfs overweeg om een tweede onderneming te starten.‘’

Hoe kijk je terug op de periode bij de Buzinezzclub?

Danilo: ’’Ik vond het heel leuk en heb er veel mensen leren kennen. Er waren een aantal sprekers en workshops die ik erg inspirerend vond. Uit de workshops heb ik veel bruikbare tips meegenomen. Tips over hoe je dingen moet aanpakken als je in een bepaalde situatie zit.

Een tip die erg heeft geholpen is: spreek je gedachten uit. Gooi het eruit, krop het niet op.
Dat vreet alleen maar aan je en pakt negatief uit. Praat gewoon met mensen want er is hulp genoeg. Vooral bij de Buzinezzclub! Daar staan ze allemaal open om je te helpen!‘’

Pastabar Sicily is van 10.00 uur tot 20.00 uur geopend. Kijk op www.pastabarsicily.nl voor het menukaart