fbpx

Vacature: Ondernemerstrainer

voor jongeren in Rotterdam (gemiddeld 8 uur in de week)

De Buzinezzclub in Rotterdam is op zoek naar een ervaren trainer met brede kennis van ondernemen. Een deel van onze members wil graag een eigen bedrijf starten en jouw ondernemerschaps- en trainingservaring gaat ze daarbij helpen! Klik hier om te solliciteren.

Door het delen van je kennis in wekelijkse workshops maak je ondernemerschap concreet en toegankelijk. Met ons ondernemersprogramma lukt het jou om met onze jongeren een realistisch bedrijfsplan op papier te zetten. In de volgende fase ben je voor members een motiverende coach en sparringpartner om het bedrijf daadwerkelijk van de grond te krijgen, eventueel met hulp van ons netwerk. Aan het einde van het programma beheersen jongeren alle basisvaardigheden en zetten de eerste stap als startend ondernemer, zonder uitkering!

Functieomschrijving

Als Ondernemerstrainer van de Buzinezzclub Rotterdam ben je medeverantwoordelijk voor coaching en het succes (duurzame uitstroom) van jongeren tot 35 jaar met een bijstandsuitkering. Jij focust je op de jongeren die een bedrijf willen starten. Gemiddeld heeft 10% die ambitie, maar het ontbreekt ze nog aan belangrijke basiskennis. Het is aan jou om hen te trainen en klaar te stomen tot succesvolle, startende ondernemers. Je ondersteunt de members in het opstellen van een bedrijfsplan en voorziet ze van feedback, zodat zij het maximale uit zichzelf kunnen halen. Uitvoering en het ontwikkelen van een ondernemende houding is in de volgende fase van belang. In je adviezen ben je opbouwend, motiverend, maar ook kritisch en realistisch. Ook log je in ons systeem de voortgang, zodat onze opdrachtgevers altijd inzicht hebben in de voortgang van ‘members’.

In deze functie heb je nauw contact met de trainers en de vestigingsmanager in Rotterdam. De vestigingsmanager houdt grip op wat nodig is voor members. Daar pakken de trainers op door. Jij richt je op de jongeren die willen ondernemen en je collega’s op members die de juiste opleiding of een betaalde baan zoeken. In het begin van het program trekken jullie samen op en inspireren members om zelfstandig doelen te formuleren. Jij opent de ogen van members voor de mogelijkheden van het ondernemerschap. Jongeren met een goed idee neem je onder je hoede met een aanvullend programma, toegespitst op ondernemerschap. Als ondernemerschap niet realistisch blijkt, leid je de members toe richting werk en opleiding samen met de andere trainers.

De Buzinezzclub heeft al een uitgekiend programma met trainingen en workshops. We verwachten dat je actief meedenkt over aanscherping van het programma en je regionaal nieuwe connecties maakt die de effectiviteit van het programma vergroten. Daarbij benut je het netwerk van coaches (professionals en ondernemers die op vrijwillige basis hun expertise delen) en partners van de Buzinezzclub.

Functie eisen

  • HBO werk- en denkniveau
  • Duidelijke affiniteit, kennis en ervaring met coaching en training van jongeren
  • 3-5 jaar ervaring in het geven van trainingen en coaching
  • Een duidelijke affiniteit, kennis en ervaring met startende ondernemers
  • Zelfstandig kunnen werken met een hoge mate van verantwoordelijkheid

De voorkeur gaat uit naar een kandidaat die uit eigen hand weet wat deze doelgroep beweegt en met welke uitdagingen zij geconfronteerd worden.

Werken bij de Buzinezzclub

Jaarlijks begeleidt de Buzinezzclub jongeren de uitkering uit. Meer dan 60% van de jongeren verlaat de uitkering. De komende jaren willen we bovendien flink groeien! Met de energie van members en de steun van tientallen vrijwillige coaches, ondernemers, fondsen en banken maakt de Buzinezzclub het verschil voor jongeren met een bijstandsuitkering. Buzinezzclub members zijn een dwarsdoorsnede van de jongeren in Nederland. Het streven is dit in het Buzinezzclub team te weerspiegelen.

Geïnteresseerd?

Omdat de ondernemerstraining en coaching 8 tot 10 uur per week in beslag nemen, heeft een ZZP-constructie met een zelfstandig werkende trainer of coach onze voorkeur. Richt je motivatiebrief en CV aan Parisa Omid, DNA Manager en maak gebruik van het sollicitatieformulier op onze website.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt NIET op prijs gesteld

•••