Vacature: Dealmaker (fulltime)

MT-lid & dealmaker in Sociaal Domein/Zorg bij Buzinezzclub & Werkclub:

Zet jij jouw warme netwerk en ervaring met triple-win deals in om impact te hebben in heel veel levens? De clubs begeleiden mensen (‘members’) die nu onderaan of naast de arbeidsmarkt staan: zoals jongeren met een uitkering en nieuwe Nederlanders. De clubs gaan de komende jaren groeien van 500 nieuwe members, naar 5.000 nieuwe members per jaar. Zo kunnen we nóg meer mensen de club treatment geven én de lat in de sector hoger leggen door onze effectieve aanpak te delen. De Buzinezzclub is vorig jaar door de VN tot wereldwijde best practice uitgeroepen.

Het doel van deze functie is om nieuwe (typen) financiers aan de clubs te binden. Je gaat partners werven die zo enthousiast zijn over de samenwerking, dat ze als fan gaan optreden. Op die manier willen we snel groeien en nóg meer financiers aantrekken, want onze plannen zijn ambitieus. De clubs leunen nu vooral op gemeentelijke sociale diensten, terwijl we ook op andere terreinen: zoals zorg, maatschappelijke zorg, schuldhulpverlening en criminaliteit grote impact willen realiseren. Naast de lokale financiering gaan de Clubs meer in zetten op landelijke- en EU-financiering. Samen met de oprichter/directeur en externe adviseurs, ontwikkel je in deze functie nieuwe proposities en zet je deze gericht in de markt. Vervolgens manage je de contracten, zodat minimaal 75% tot vervolgopdrachten leidt en 25% van de opdrachtgevers als fan meebouwt aan onze missie.

Met een doortimmerd trainingsprogramma lukt het de clubs om kwetsbare mensen in onze samenleving duurzaam en op maat te verbinden met de arbeidsmarkt. We richten ons met name op jongeren en nieuwe Nederlanders. 60-80% van onze deelnemers is niet langer afhankelijk van een uitkering of instantie! De komende jaren gaan we onze succesformule verder uitrollen in de driehoek Rotterdam-Amsterdam-Eindhoven, zodat we méér members onze carrière coaching kunnen bieden. Om die doelen te bereiken, werken we al intensief samen met gemeenten, ministeries, fondsen en investeerders, maar nog niet voldoende. Voor de uitvoer van onze groeiambities, zijn we op zoek naar een overtuigende relatiebouwer met een groot netwerk in het MO en zorg domein. Kun jij anderen enthousiast maken voor onze aanpak en opdrachten binnenhalen? Dan zijn we op zoek naar jou!

Je werkzaamheden bestaan uit:

 • Het maken van een acquisitieplan uitgesplitst naar doelgroepen en jouw activiteiten (salesfunnel);
 • Het (gezamenlijk) ontwikkelen van nieuwe triple-win proposities;
 • Het genereren van nieuwe ingangen in samenwerking met het communicatieteam;
 • Het uitbrengen van voorstellen, het bespreken ervan met prospects en het sluiten van contracten op maat;
 • Het maandelijks rapporteren van jouw resultaten conform het opschalingsplan;
 • Je rapporteert wekelijks aan de Directeur en werkt nauw met hem samen. Je bent onderdeel van het Management Team;

Functie eisen

Om in aanmerking te komen voor de functie voldoe je aan het volgende:

 • WO/HBO+ werk- en denkniveau en je houdt ervan om abstracte plannen in concrete daden om te zetten;
 • Minimaal 5 jaar sales ervaring richting overheden, in het bijzonder in het maatschappelijk- en zorgdomein;
 • Relevant netwerk bij (lokale en landelijke) overheden en andere financiers, zoals zorgverzekeraars, O&O-fondsen en charitatieve fondsen;
 • Zelfverantwoordelijk werkend en goed contact houdend met betrokkenen (extern & intern);
 • Je bent resultaatgerichte verbinder, kritisch, hebt geduld en zet weerstand om in triple-wins;
 • Je denkt in maatschappelijke kosten-baten en begrijpt het belang van momentum om een contract af te sluiten;

Het aanbod

 • Fulltime baan (40 uur) vol zingeving: we gaan met een gedreven team (25) in 4 steden voor een inclusieve arbeidsmarkt;
 • Een uitstekend, marktconform arbeidsvoorwaardenpakket met resultaatregeling;
 • Zelfverantwoordelijkheid en korte communicatielijnen met een prettige en informele werksfeer;
 • Werkgebied Rotterdam-Amsterdam-Eindhoven met als vaste locatie het Servicekantoor, naast Rotterdam CS;
 • Mogelijkheid tot volgen van trainingen en opleidingen, persoonlijke coaching is beschikbaar voor iedereen;
 • Je bouwt aan een inclusiever, socialer Nederland en dankzij jou krijgen duizenden nieuwe mensen de treatment die ze verdienen;

Over de organisatie
Wat in 2009 begon met de Buzinezzclub is uitgegroeid tot een beweging. De Buzinezzclub en Werkclub zetten zich in voor de meest kwetsbare groepen in de samenleving. Het gaat om mensen die het niet zelfstandig lukt om een plek te veroveren op de arbeidsmarkt, om uiteenlopende redenen. De Buzinezzclub en Werkclub zijn gespecialiseerd in de begeleiding van jongeren, nieuwe Nederlanders en werkende armen. Bij de clubs leren ‘members’ het beste uit zichzelf te halen. Bovendien leren ze essentiële vaardigheden die belangrijk zijn op de werkvloer: zoals presenteren of de Nederlandse taal. Dankzij de clubs is 60-80% niet langer afhankelijk van een uitkering. Ook bieden we effectieve meerjarige begeleiding, waardoor deelnemers door kunnen groeien en een duurzame carrière op kunnen bouwen. Die aanpak is succesvol en uitgeroepen tot ‘Worldwide Best Practice’ door de International Labour Organization (ILO) van de Verenigde Naties. Met jouw ervaring en netwerk kunnen we in de toekomst nog véél meer ‘members’ naar succes begeleiden. Een gerenommeerd landelijk fonds financiert de opschaling van de clubs van 2020 tot 2023.

Sollicitatie
Beschik jij over een flinke commerciële drive en wil je graag op grote schaal het verschil maken voor een kwetsbare doelgroep? Dan komen wij graag met jou in gesprek. Stuur je CV en motivatiebrief via onze website. Richt je sollicitatie aan Leo van Loon (oprichter & directeur Buzinezzclub en Werkclub).

 

•••