17 oktober 2016

Uitreiking certificaten bij de Buzinezzclub Drechtsteden

“Iedereen heeft het in zich succesvol te worden!”

 

14712558_1050403415079589_1477911303752925651_o

Foto: Jim Gregory / www.jimgregroy.nl

Wethouder Heijkoop deelde op 13 oktober certificaten uit aan 27 jongeren die het afgelopen half jaar succesvol het programma van de Buzinezzclub Drechtsteden hebben doorlopen. Jaarlijks doorlopen zo’n 80 jongeren een programma waarbij ze begeleid worden richting een opleiding die bij ze past, een baan of een eigen onderneming. Op 13 oktober heeft de Buzinezzclub een nieuwe groep jongeren ontvangen en nam afscheid van de voorgaande groep. Zoals Fergemine (21) die haar eigen kledinglabel “Fervannormaal’ opzette, een studie Mode en maatkleding volgt en een parttime baan heeft.

“In Nederland willen we gelijke kansen voor jongeren, maar in de praktijk is dat niet het geval. Bij de Buzinezzclub vinden jongeren de drive om hun dromen waar te maken en helpen we ze van kansarm naar kansrijk,” vertelt Leo van Loon (directeur van de Buzinezzclub). De Buzinezzclub Drechtsteden biedt jongeren tot 27 jaar uit Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht een halfjaarprogramma dat hen uit de uitkering helpt. Het programma bestaat uit trainingen, intensieve workshop en persoonlijke coaching. Die coaching wordt gegeven door professionals en ondernemers die vrijwillig de jongeren één-op-één willen begeleiden bij het realiseren van hun doelen. Met de steun van vrijwilligerscoaches, de gemeenten in de Drechtsteden, ABN AMRO, Fonds 21, Olympia Uitzendbureau, ROC Da Vinci en het Oranje Fonds kan de Buzinezzclub Drechtsteden alles op alles zetten om jongeren met een uitkering vooruit te helpen.

Wethouder Heijkoop: “We kunnen niet in één keer de arbeidsmarkt veranderen. Werkgevers moeten lef tonen en de economie trekt langzaam weer aan. Ik vind het mooi om te zien hoe jongeren hier aan hun toekomst werken en ik wil ze graag meegeven dat ze hun hart moeten volgen.”

Jaoualia 0uazizi (hoofdtrainer Drechtsteden): “Bij de Buzinezzclub bieden we jongeren de tools om zich te ontwikkelen, maar vervolgens doet iedereen het toch echt zelf. Iedereen is hier welkom. Iedereen heeft het in zich succesvol te worden. Dus heb je onze begeleiding nodig, meld je gewoon aan.”

De jongeren pitchen tijden de fly-out de stappen die zij hebben gemaakt en laten zien wat de Buzinezzclub voor hen betekend heeft. Zoals Senior Member Bas, hij wilde stappen maken en zijn leven op orde krijgen. Na het overlijden van zijn vader ging het bergafwaarts. Hij raakte verslaafd aan gamen en maakte daardoor zijn middelbare school niet af. ‘’Ik zag dat mijn vrienden hun leven aardig goed op de rit hadden. Dat zette me aan het denken. Ik stelde me de vraag: wat heb ik nou eigenlijk bereikt, een hoog level met een spel? Is dat wat ik de rest van mijn leven wil?’’

Bas droomde over een carrière in de muziek, maar koos bij de Buzinezzclub voor meer zekerheid en maakte de keuze weer terug naar school te gaan. In september is hij gestart met de studie ‘toegepaste psychologie’. “Zonder de trainers was dit nooit gelukt. Ik was eerst erg onzeker en stelde ik dingen uit. Mijn twijfels en onzekerheden hebben ze weg kunnen nemen. Ook heb ik bij de Buzinezzclub vrienden voor het leven gemaakt. We hebben allemaal dezelfde doelen; iets maken van ons leven! We motiveren elkaar altijd en als iemand even in de put zit, dan kan degene altijd weer bij iemand terecht.’’

Deelnemen
Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor jongeren tot 27 jaar met een uitkering, ook in het voorjaar van 2017. Aanmelden kan via de website van de Buzinezzclub.nl/drechtsteden of jouw contactpersoon bij de gemeente.