20 juni 2017

Succesvol programma tegen jeugdwerkloosheid

groepsfoto-rotterdam-15juni2017

Uit cijfers van het CBS blijkt dat de jeugdwerkloosheidscijfers landelijk dalen, maar niet in Rotterdam. Nog steeds komen veel Rotterdamse jongeren moeilijk aan een baan. De Buzinezzclub biedt uitkomst. Jongeren met een uitkering volgen hier een succesvol halfjaarprogramma dat hen begeleidt naar werk, een opleiding of het starten van een eigen onderneming.

Rotterdamse jongeren uit de uitkering helpen

De Buzinezzclub Rotterdam biedt jongeren met een uitkering tussen de 18 en 27 jaar de mogelijkheid deel te nemen aan het programma. Al ruim 600 jongeren in Rotterdam hebben het halfjaarprogramma gevolgd met intensieve training, workshops en begeleiding van vrijwillige coaches uit het bedrijfsleven. 60% van de jongeren heeft na een half jaar geen uitkering meer nodig. Gemiddeld vindt 30% een baan die bij ze past, begint 20% met een opleiding en start 10% van de jongeren een eigen onderneming.

Jongeren op het podium

Afgelopen week stonden enkele succesvolle jongeren op het podium tijdens het netwerkevenement BUZZ010. Jongeren uit diverse rondes konden netwerken met werkgevers, vrijwillige coaches en partners. Senior member Dwayne verzorgde de muziek. 1,5 jaar geleden startte hij bij de Buzinezzclub, waar hij de vaardigheden leerde om van zijn passie zijn beroep te maken. Nu is hij dj en producer, organiseert hij zijn eigen evenementen en draait op festivals. Dwayne: “Ik begon met weinig, maar er zijn altijd opties zoals de Buzinezzclub. Maak daar 100% gebruik van!”

North Sea Jazz kaartjes voor Oswaldo

Wethouder Struijvenberg overhandigde twee North Sea Jazz kaartjes aan een bijzondere member van de Buzinezzclub: Oswaldo. Hij startte in maart met het programma. Nu heeft hij een parttime baan, is aan het solliciteren en begint in september met zijn opleiding. Wethouder Struijvenberg: “Als je tegenslagen hebt in je leven en het lukt allemaal even niet, is het belangrijk om hulp te zoeken. Mensen staan hier voor je klaar en je wordt op weg geholpen om zelf weer de regie te krijgen over je leven.”