28 november 2014

Stem op de Buzinezzclub in race voor appeltjes van Oranje

In mei 2015 reikt Koningin Máxima voor de dertiende keer de Appeltjes van Oranje uit. Deze prijs van het Oranje Fonds wordt jaarlijks uitgereikt aan succesvolle initiatieven die zich inzetten voor het verbeteren van sociaal economische kansen in de samenleving. De Buzinezzclub is uit 40 initiatieven geselecteerd om mee te dingen voor de prijs. In Rotterdam, Den Haag en Dordrecht (opening 15 januari) begeleidt de Buzinezzclub jongeren met een bijstandsuitkering naar een opleiding, baan of eigen onderneming. Om jeugdwerkloosheid verder een halt toe te roepen, vraagt de Buzinezzclub om voor de Appeltjes van Oranje op hen te stemmen. Stemmen kan van 8 tot en met 14 december op de website: www.oranjefonds.nl/appeltjes

Beter voor elkaar! Zo luidt het thema van de Appeltjes van Oranje 2015. Het Oranje Fonds bekroont hiermee drie succesvolle organisaties of initiatieven die sociaaleconomische kansen van mensen versterken zodat zij meer en makkelijker mee kunnen doen in de maatschappij.

Van Vangnet naar succes, dat is de Buzinezzclub
De Buzinezzclub begeleidt sinds 2009 jongeren in de bijstand naar een opleiding, baan of eigen onderneming. Bij de Buzinezzclub volgen de jongeren kosteloos workshops van top trainers, krijgen ze persoonlijke coaching en toegang tot een breed netwerk van ondernemers en professionals. Die aanpak werkt. Op 15 januari opent de Buzinezzclub een derde vestiging in de Berckepoort te Dordrecht, waar jaarlijks nog eens 120 jongeren het programma zullen volgen.

Stemmen op de Buzinezzclub
De Buzinezzclub roept iedereen op om op hen te stemmen. Het winnen van de Appeltjes van Oranje betekent meer Buzinezzclubs in heel Nederland, waarmee nog veel meer jongeren begeleid kunnen worden naar succes. De winnaar van de Appeltjes van Oranje krijgt een geldbedrag van €15.000,- en een bronzen Appeltje, gemaakt door Prinses Beatrix. Verder steunt het Oranje Fonds sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.