fbpx

Stage: Trainer

fulltime of parttime in Eindhoven, Rotterdam of Utrecht

MBO of HBO

Wil jij jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt coachen?

De Buzinezzclubs in Eindhoven, Utrecht en Rotterdam zijn op zoek naar een stagiair die de vestiging komt versterken. Jaarlijks nemen tientallen jongeren deel aan het trainingsprogramma van de Buzinezzclub. Dankzij ons programma komen ‘members’ snel vooruit. Zij bepalen zelf een haalbaar doel; een betaalde baan, passende studie of een eigen onderneming. De Buzinezzclub traint de jongeren, zodat ze de gestelde doelen kunnen bereiken en niet langer afhankelijk zijn van een uitkering. Die aanpak werkt! Wil jij een bijdrage leveren, door members te coachen en te inspireren?

Solliciteer op onze website – klik hier!

Functieomschrijving
Als trainer ben je het aanspreekpunt voor members. Je bent verantwoordelijk voor coaching en het registreren van de voortgang in ons onlinesysteem. Met het team biedt je members de juiste handvatten: je biedt ze persoonlijke coaching, verzorgt praktijkgerichte training, assisteert bij het oplossen van problemen en bent een luisterend oor. Goede rapportage en dossieropbouw zijn daarbij erg belangrijk, zodat het team grip houdt op de voortgang van alle jongeren in de groep. Ook draagt jouw rapportage bij aan het inzicht voor gemeenten en partners in het succes van de Buzinezzclub. Tot slot ben je een verbinder: we hebben een groot netwerk van vrijwillige coaches en partners, zoals ABN Amro, het Oranje Fonds en Sociale Diensten. Zij dragen graag bij aan het succes van de Buzinezzclub. Met het team zorg je voor een optimale benutting van ons netwerk!

Wat bieden we jou?
In deze stage wordt je onderdeel van een hecht team van jonge mensen. Als trainer werk je nauw samen met de Hoofdtrainer van de vestiging. De Hoofdtrainer is eindverantwoordelijke en is het aanspreekpunt naar externe partijen, zoals de gemeente. Hierdoor kun jij je focussen op de succesvolle begeleiding van members. Je motiveert jongeren, maar staat ook voor ze klaar als het minder gaat. Met het team breng je weer toekomstperspectief en zorg je voor een sterke groei van members. Je rapporteert aan de Hoofdtrainer en hebt nauw contact met je collega-coaches en je collega’s op het hoofdkantoor.

Wat ga je doen:

 • Ondersteunen bij een training of 1:1 coaching
 • Facilitaire en administratieve zaken: van boodschappen tot het assisteren bij een werkbezoek
 • Members bellen/appen bij verzuim
 • Meedenken en sparren met werving, programma, feedback op flyers, dilemma’s vanuit een ‘memberperspectief’ bekijken
 • Helpen met de werving door eigen netwerk in te zetten en actief te flyeren door de stad
 • Meegaan naar afspraken om als “ervaringsdeskundige” op te treden
 • Assisteren bij een eerste kennismaking tussen members, coaches en de Buzinezzclub

Functie eisen

 • MBO of HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur afgeronde opleiding Maatschappelijk Werk.
 • Werkervaring is een pre, maar geen vereiste.
 • Ervaring met begeleiding en re-ïntegratie van jongeren met meervoudige problematiek.
 • Zelfstandig kunnen werken.
 • Duidelijke affiniteit en/of ervaring met ondernemerschap is een pre.
 • Een netwerk in Eindhoven, Rotterdam of Utrecht is een pre.

De voorkeur gaat uit naar een kandidaat die uit eigen hand weet wat deze doelgroep beweegt en met welke uitdagingen zij mee geconfronteerd worden. Buzinezzclub Members zijn een dwarsdoorsnede van de jongeren in Nederland, streven is dit in het Buzinezzclub team te weerspiegelen. Er is een stagevergoeding, afhankelijk van niveau en het aantal stagedagen.

Geïnteresseerd?
Wil jij het verschil maken en jouw bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de jongeren en de Buzinezzclub? We zijn opzoek naar fulltime stagiaires, maar parttime is ook bespreekbaar. Volg de link naar het sollicitatieformulier op onze website en richt je motivatiebrief en CV aan Laura van Halteren, algemeen directeur Buzinezzclub.

Klik hier om naar het sollicitatieformulier te gaan

 

•••