22 april 2017

Nieuwe ronde Buzinezzclub Utrecht

Buzinezzclub Utrecht

Utrecht – Ondanks dat de jeugdwerkloosheidscijfers dalen, leven nog steeds 139.000* jongeren van een uitkering. “We vinden het onacceptabel dat nog steeds zo veel jongeren in de uitkering zitten,” aldus Leo van Loon (oprichter en directeur Buzinezzclub). De organisatie start daarom op 8 mei met een nieuwe programmaronde.

Werken aan een kansrijke toekomst
In januari, mei en oktober kunnen jongeren zich aanmeldingen voor het succesvolle halfjaarprogramma dat hen begeleidt naar een baan, opleiding of bij de start van een eigen onderneming. Gemiddeld heeft 60% van de jongeren binnen een half jaar geen uitkering meer nodig. 30% vindt een baan die bij ze past, 20% begint met een opleiding en 10% start een eigen onderneming. “Ik hoop dat weer veel jongeren zich aanmelden via hun werkmatcher,” vertelt Brian Amjahad (hoofdtrainer van de Buzinezzclub Utrecht). “De jongeren krijgen vier dagen per week workshops, trainingen en begeleiding van een vrijwillige coach die zijn of haar kennis en netwerk openstelt.”

Nieuwe ronde op 8 mei
Jaarlijks begeleidt de Buzinezzclub ruim 400 jongeren in Rotterdam, Eindhoven en Utrecht. Vanaf 8 mei kunnen weer 40 jongeren tussen de 18 en 30 jaar met een uitkering starten met het programma in Utrecht. Aanmelden kan via de werkmatchers van de gemeente Utrecht. Leo van Loon: “Met de start van deze ronde kunnen we nóg meer jongeren helpen hun dromen waar te maken en hen begeleiden naar een kansrijke toekomst.”

De handen in elkaar slaan
Het programma wordt mogelijk gemaakt dankzij de Social Impact Bond Utrecht: een vernieuwende financiële samenwerking waarbij private partijen investeren in een maatschappelijk probleem zoals jeugdwerkloosheid. De Social Impact Bond wordt mede mogelijk gemaakt door het ABN AMRO Social Impact Fund, het Oranje Fonds en de gemeente Utrecht. De Buzinezzclub werkt 100% pay for success; pas wanneer de gemeente bespaart op uitkeringskosten, betaalt ze een deel van de besparing uit aan de Buzinezzclub en haar partners.

Aanmelden of meer informatie? Kijk op www.buzinezzclub.nl/Utrecht