fbpx

Wethouder Moti doet online Q&A met Rotterdamse Buzinezzclub jongeren

In gesprek over het vinden van werk, het aanpakken van problemen en succesvol worden (in tijden van corona)

Persbericht 10 juni 2021 – Op 10 juni vierden de Buzinezzclub en gemeente Rotterdam de meerjarige verlenging van de succesvolle samenwerking. De Buzinezzclub begeleidt al jaren Rotterdamse jongeren, van uitkering naar een betere toekomst: met werk, de juiste opleiding of de start van eigen onderneming. Voor de gelegenheid bezocht wethouder Richard Moti de Rotterdamse vestiging van de Buzinezzclub digitaal, voor een persoonlijke Q&A. Nieuw deelnemende Buzinezzclub jongeren en ‘members’ die recent succes hebben geboekt, bestookten de wethouder met vragen over het beleid van de gemeente Rotterdam, maar ook met vragen over de carrière van de wethouder zelf! Het gesprek is terug te zien op de social media kanalen van de Buzinezzclub: klik hier

Wethouder Richard Moti (o.a. Werk&Inkomen): “Ik ben blij dat de samenwerking tussen de Buzinezzclub en de gemeente weer is verlengd. De Buzinezzclub heeft haar waarde de afgelopen jaren zeker laten zien. Vele Rotterdamse jongeren zijn goed op weg geholpen en zijn niet meer afhankelijk van een uitkering. Ze hebben een opleiding kunnen volgen, werk gevonden of zijn een eigen zaak gestart. Daarmee hebben ze een mooi toekomstperspectief gekregen en dat is niet alleen goed voor de jongeren zelf maar ook voor de hele stad.”

De komende jaren gaat de Buzinezzclub nog veel meer Rotterdamse jongeren coachen en trainen, zodat ook zij een toekomst op kunnen bouwen zónder uitkering. Alle jongeren die nu op zoek zijn naar werk, kunnen zich op buzinezzclub.nl kosteloos aanmelden voor deelname. Er zijn nog meer dan voldoende plekken beschikbaar. Alle jonge Rotterdammers tussen de 16 en 35 jaar kunnen deelnemen, mede door een genereuze bijdrage van verschillende fondsen en partners van de Buzinezzclub uit de regio Rotterdam.

Rotterdamse jongeren op het juiste pad bij de Buzinezzclub
Álle jongeren kansrijk, dat is het doel van de Buzinezzclub. Samen met de gemeente Rotterdam pakt de club al sinds 2009 jeugdwerkloosheid aan in de stad, met reeds honderden succesverhalen. Ook heeft de Buzinezzclub recent de reikwijdte vergroot naar de regio Vlaardingen, Schiedam en Maassluis, zodat alle jongeren in de Maasregio deel kunnen nemen. De Buzinezzclub biedt jongeren coaching, training en een uniek empowerment programma waarmee ze weer grip krijgen op de toekomst en duurzaam uitstromen. Tot slot verbindt de organisatie ook vrijwilligers met de ‘members’, zodat andere Rotterdammers de jongeren een steun in de rug kunnen bieden als coachende vrijwilliger. Die unieke aanpak werkt!

Wie interesse heeft voor deelname, als member of coach, kan zich inschrijven op www.buzinezzclub.nl

•••