25 april 2017

Meer werkloze jongeren uit de uitkering helpen

Buzinezzclub Eindhoven

Eindhoven – Ondanks dat de jeugdwerkloosheidscijfers dalen, leven nog steeds 139.000* jongeren van een uitkering. “We vinden het onacceptabel dat nog steeds zo veel jongeren in de uitkering zitten,” aldus Leo van Loon (oprichter en directeur Buzinezzclub). De organisatie start daarom op 8 mei met een extra programmaronde.

Werken aan een kansrijke toekomst
In januari, mei en oktober kunnen jongeren zich aanmeldingen voor het succesvolle halfjaarprogramma dat hen begeleidt naar een baan, opleiding of bij de start van een eigen onderneming. Gemiddeld heeft 60% van de jongeren binnen een half jaar geen uitkering meer nodig. 30% vindt een baan die bij ze past, 20% begint met een opleiding en 10% start een eigen onderneming. “We behalen dit geweldige resultaat dankzij ons intensieve programma,” vertelt Jolanda van den Heuvel (hoofdtrainer van de Buzinezzclub Eindhoven). “De jongeren krijgen vier dagen per week workshops, trainingen en begeleiding van een vrijwillige coach die zijn of haar kennis en netwerk openstelt.”

Extra ronde op 8 mei
Jaarlijks begeleidt de Buzinezzclub ruim 400 jongeren in Rotterdam, Eindhoven en Utrecht. Vanaf 8 mei kunnen weer 45 jongeren tussen de 18 en 30 jaar met een uitkering starten met het programma in Eindhoven. Aanmelden kan via de generalisten van WIJeindhoven. Leo van Loon: “Met de start van deze ronde kunnen we nóg meer jongeren helpen hun dromen waar te maken en hen begeleiden naar een kansrijke toekomst.”

De handen in elkaar slaan
Het programma wordt mogelijk gemaakt dankzij de Social Impact Bond Eindhoven: een vernieuwende financiële samenwerking waarbij private partijen investeren in een maatschappelijk probleem zoals jeugdwerkloosheid. De Buzinezzclub Eindhoven wordt mede mogelijk gemaakt door het ABN AMRO Social Impact Fund, Start Foundation en de gemeente Eindhoven. De Buzinezzclub werkt 100% pay for success; pas wanneer de gemeente bespaart op uitkeringskosten, betaalt ze een deel van de besparing uit.

Kijk voor meer informatie op: www.buzinezzclub.nl/eindhoven