Vacature: Manager Interne Bedrijfsvoering (fulltime)

De Buzinezzclub & Werkclub maken het verschil in duizenden levens per jaar: de clubs begeleiden mensen die nu onderaan of naast de arbeidsmarkt staan, zoals jongeren met een uitkering en nieuwe Nederlanders. We bieden ze training, coaching en praktische handvatten om snel stappen te zetten naar een baan, passende studie of een eigen onderneming. Op dit moment zijn we op zoek naar een Manager Interne Bedrijfsvoering ter versterking van het servicekantoor in het centrum van Rotterdam.

Vacature: Manager Interne Bedrijfsvoering (fulltime)

Voor de manager interne bedrijfsvoering is geen dag hetzelfde. Want iedere dag ben jij vanuit verschillende invalshoeken bezig om de basis voor onze snelgroeiende sociale onderneming te verstevigen. Door jouw talent in het creëren van samenhang in de onderneming, het financieel inzicht, compliancy en kwaliteitsmanagement ben jij in staat de stabiliteit te creëren die wij nodig hebben om te groeien. Dat betekent ook dat je het in je hebt om je collega’s daarin mee te nemen en te stimuleren.

Met jouw energie, kennis en vaardigheden weet jij resultaten neer te zetten. Ons servicekantoor is het centrale punt waar alle processen samenkomen. Je bewaart het overzicht en de planning en maakt inzichtelijk waar wij aan moeten voldoen, vertaalt de financiële parameters in hoe we onze uren het beste kunnen inzetten en onderhoudt onze dashboards. Je doet dit op zo’n manier dat we de financiële rapportages aan onze partners helder hebben en de vestigingen ondersteund zijn in het maken van de juiste beslissingen.

Verder weet je een actief en breed gedragen kwaliteitsbeleid te realiseren. In het beleid is opgenomen hoe we zorgen dat we compliant zijn aan de contracten die we uitvoeren met onze partners en hoe we zorgdragen dat we de juiste keurmerken blijven dragen. Je begeleidt de audits op financieel en organisatorisch gebied. Ook stuur je de algemene administratie (zoals HR en facility) aan zodat de organisatie op rolletjes loopt.

Daarnaast creëer en houd je samen met de externe boekhouder inzicht in de financiële situatie van de clubs. Je weet contractafspraken te vertalen naar financiële en operationele werkprocessen en stuurt bij waar nodig. Verder onderhoud je onze dashboards, zodat we zowel de financiële rapportages aan onze partners helder hebben als de vestigingen inzicht geven in hoe het gaat.

Werken met passie voor een ambitieuze sociale onderneming

Wij maken het verschil in duizenden levens per jaar: de clubs begeleiden mensen die nu onderaan of naast de arbeidsmarkt staan, zoals jongeren met een uitkering en nieuwe Nederlanders. We bieden ze training, coaching en praktische handvatten om snel stappen te zetten naar een baan, passende studie of een eigen onderneming. Onze aanpak werkt: ruim 2.500 mensen hebben inmiddels profijt gehad van ons aanbod. Onze aanpak is succesvol en in 2019 uitgeroepen tot ‘Worldwide Best Practice’ door de International Labour Organization (ILO) van de Verenigde Naties.

Wat in 2009 begon met de Buzinezzclub is uitgegroeid tot een beweging. De Buzinezzclub en Werkclub zetten zich in voor de meest kwetsbare groepen in de samenleving. Het gaat om mensen die het niet zelfstandig lukt om een plek te veroveren op de arbeidsmarkt, om uiteenlopende redenen. De Buzinezzclub en Werkclub zijn gespecialiseerd in de begeleiding van jongeren, nieuwe Nederlanders en werkende armen. Bij de clubs leren ‘members’ het beste uit zichzelf te halen. Bovendien leren ze essentiële vaardigheden die belangrijk zijn op de werkvloer: zoals presenteren of de Nederlandse taal. Dankzij de clubs zijn zij niet langer afhankelijk van een uitkering. Ook bieden we effectieve meerjarige begeleiding, waardoor deelnemers door kunnen groeien en een duurzame carrière op kunnen bouwen.

De komende jaren willen we 10x zo veel mensen begeleiden. Dit lukt alleen als we kwalitatief goed blijven werken en een deugdelijke (financiële) administratie hebben, de juiste keurmerken aanvragen en behouden en heldere rapportages met goed inzicht in de resultaten opleveren naar financiers! Met jouw kennis van contracten kunnen we in de toekomst nog véél meer ‘members’ naar succes begeleiden! Er werken momenteel 25 mensen bij de organisatie, maar we groeien hard. Je gaat aan de slag op het Servicekantoor naast Rotterdam Centraal.

De functie:

Om 10x zo veel mensen te begeleiden willen we veel meer (verschillende) financiers en partners blijvend aan ons binden: van overheden tot werkgevers en fondsen. Vanuit jouw kennis en expertise stel je het kwaliteitsbeleid op en implementeer je dit beleid, zodat iedere medewerker precies weet waaraan de werkwijze moet voldoen. Je bent verantwoordelijk voor het beheer van bestaande contracten op back-office niveau en de administratieve implementatie van nieuwe contracten. In deze functie implementeer, administreer en registreer je ieder nieuw contract zo dat we ruim op tijd en op de juiste wijze factureren en rapporteren aan de financiers. Hierdoor werken onze partners met plezier met ons samen en leidt een contract logischerwijs tot een vervolg, waarmee we nog veel meer mensen een grote carrière boost kunnen geven.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het aanvragen en beheren van de keurmerken zoals Blik op Werk. Hiervoor voer je interne audits uit en zie je toe op de interne naleving van de kwaliteitsnormen. Je begeleidt de externe audits met de auditerende instanties.

Het accountmanagement van de opdrachtgevers ligt bij de directeur en de vestigingsmanagers: je spart met hen over kwaliteit, registratie, administratie, financiën, begrotingen, it verbeteringen, resultaten, risico’s en de gemaakte afspraken (intern en extern).

Je andere belangrijke partner is de manager vestigingen: je zorgt dat zij input heeft om de vestigingen goed bij te sturen en dat de activiteiten van het servicekantoor zijn afgestemd op de activiteiten van de vestigingen.

Jouw kennis en ervaring gaat een belangrijke rol spelen bij de opschaling van onze organisatie.

De werkzaamheden bestaan o.a. uit

 • Aansturen van de administratief medewerkers (2) op het gebied van HR, facility en planning.
 • Het opstellen en sturen op een procesmatig verloop van de interne bedrijfsvoering in al haar facetten.
 • Voorbereiden, begeleiden en opvolgen van interne en externe kwaliteitsaudits;
 • Het bewaken en toezien op de naleving van de kwaliteitsnormen in samenwerking met de manager vestigingen en collega’s van de vestigingen;
 • Het inrichten van de benodigde registratie en administratie van elk contract bij de opstart: van gemeentelijke- tot EU-contracten en van geefgeld tot O&O-fondsen;
 • Het monitoren en meten van onze prestaties in lopende contracten en projecten, zodat we zeker weten dat we voldoen aan de opdracht.
 • Je houdt de deadlines bij van lopende contracten en zorgt voor de tijdige facturatie en (tussen)rapportages van de projectresultaten naar stakeholders;
 • Bedenken van verbeterkansen om de administratieve lastendruk bij de vestigingen te verminderen en toch de juiste informatie op te leveren;
 • Het inrichten, ontwikkelen en continu verbeteren van onze eigen IT-systemen en dashboards.
 • Inzicht creëren en houden in de financiële situatie clubbreed in samenwerking met de externe boekhouder.
 • Begrotingen opstellen, cash-flow analyse en afwijkingen signaleren en adviezen geven aan de directeur.

Jouw profiel

 • Je bent in het bezit van een afgeronde opleiding op minimaal HBO bachelor niveau;
 • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare relevantie werkervaring in de afgelopen 5 jaar;
 • Je hebt preferabel 2 jaar aantoonbare werkervaring op het gebied van contractbeheer binnen het sociaal domein in de afgelopen 5 jaar;
 • Je hebt ervaring met het inrichten en beheren van administratieve processen en samenhangende dashboards
 • Je legt makkelijk verbinding tussen onderdelen van de organisatie en hebt uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheden;
 • Je bent vaardig in gebruik van Excel en bij voorkeur PowerBi;
 • Je bent kritisch, analytisch sterk en stelt de juiste vragen;
 • Je werkt planmatig, systematisch en vasthoudend;
 • Juridische ervaring op het terrein van contracten en aanbestedingen is een pre;
 • Je wilt bouwen aan een inclusief, socialer Nederland in een baan waarin je met veel sociaal georiënteerde collega’s veel met cijfers, afspraken en regels bezig bent;
 • Je hebt een sterk analytisch vermogen, houdt een procesmatige manier van werken aan, bent detailgerichtheid en beschikt organisatiesensitiviteit
 • Je bent een teamplayer en beschikt over goede afstemmingsvaardigheden

Het aanbod

 • Zingeving: we gaan met een gedreven team voor een inclusieve arbeidsmarkt;
 • Een uitstekend, marktconform arbeidsvoorwaardenpakket en salaris
 • Een afwisselende functie binnen een prettige en informele werksfeer;
 • Mogelijkheid tot volgen van trainingen en opleidingen;
 • Zelfstandigheid en korte communicatielijnen;
 • Je voert de functie uit op het Servicekantoor in het Schieblock, 250 meter vanaf Rotterdam Centraal Station;

Sollicitatie:

Als je enthousiast wordt van deze functie, ontvangen wij graag vóór 30 november 2020 je CV en motivatiebrief via onze website:

•••