4 september 2017

Jörgen Raymann: “Jongeren uit de uitkering helpen is een feestje waard.”

Jörgen Raymann bracht gisterenavond een bezoek aan de eerste editie van BUZZFEST. Dit werd georganiseerd door de Buzinezzclub als cadeau aan alle members, coaches en partners uit Utrecht, Eindhoven, Rotterdam, Drechtsteden en Den Haag. Bij binnenkomst slaat Jörgen direct de spijker op z’n kop. “Dit is niet een gebruikelijke businessclub met mensen in pak. Dit is een gemengd gezelschap waar je je gelijk thuis voelt.” Terecht. Dit is een buzinezzclub voor jongeren die uit de uitkering willen en samen met trainers en coaches op zoek gaan naar werk, studie of een eigen buzinezz vanuit hun passie. Jörgens ‘handenverhaal’ sluit daar naadloos op aan.

“Ze kennen mij als die vent in die jurk, de kunst is om die etiketten van je af te schudden.”
Met veel applaus wordt Jörgen Raymann ontvangen door zo’n 70 jongeren en coaches van de Buzinezzclub. Ze hebben één ding gemeen: iedereen heeft ‘shit’ meegemaakt en iedereen wil vooruit. Jörgen ging in 2016 bijna failliet en de members van de Buzinezzclub zijn door omstandigheden in de uitkering terecht gekomen. Afgewisseld met een goede dosis humor vertelt Jörgen over de rode draad in zijn leven: de hand. De duim staat voor je passie, dat is de basis. De wijsvinger voor focus, maar ook voor wijzen. “Het is menseigen om naar elkaar te wijzen en etiketten op elkaar te plakken. Zorg dat je die etiketten van je afschudt en gefocust blijft op je passie!” licht Jörgen toe. De middelvinger steekt er boven uit en is omringd door de andere vingers. “Om succesvol te zijn, heb je mensen om je heen nodig zoals vrienden, familie of de trainers en coaches van de Buzinezzclub”, vertelt Jörgen. “Niemand kan alleen succesvol zijn.” De ringvinger staat voor trouw, zorg dat je betrouwbaar bent zodat iedereen met je wil samenwerken. Hij eindigt zijn verhaal met de pink: “Stop die niet in je neus, maar blijf alert. Blijf bij de pinken!”

Een buzinezzplan voor je leven
Jongeren met een bijstandsuitkering volgen bij de Buzinezzclub een halfjaarprogramma met trainingen, workshops en persoonlijke coaching. Het uitgangspunt zijn hun passies en dromen. Het doel is een succesvolle toekomst zónder uitkering en met een opleiding of baan die bij ze past of een eigen bedrijf. Het bedrijfsleven speelt hierbij een belangrijke rol. Professionals & ondernemers ondersteunen de members als vrijwillige coach. 60% van de jongeren heeft na het doorlopen van het Buzinezzclub-programma geen uitkering meer nodig. Jongeren krijgen tot drie jaar begeleiding van de Buzinezzclub en ook bij terugval staat de organisatie voor hen klaar.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen in oktober
In oktober start de Buzinezzclub in Eindhoven, Utrecht en Rotterdam met een nieuwe ronde. Jongeren met een bijstandsuitkering die begeleiding willen bij het vinden van de juiste opleiding, baan of bij de start van hun eigen bedrijf, kunnen zich aanmelden via de gemeente of via de website van de Buzinezzclub.

Senior Member MC Blokhoofd sluit Buzzfest muzikaal
BUZZFEST werd muzikaal afgesloten door Jermaine (MC Blokhoofd), Senior Member van de Buzinezzclub. Sinds zijn deelname aan het programma van de Buzinezzclub heeft hij als rapper/MC zijn muzikale talent uitgebouwd naar een eigen bedrijf. Jermaine: “De Buzinezzclub heeft mij perspectief en inzicht gegeven over hoe je je eigen bedrijf opzet en hoe je projectmatig concepten uit moet werken. Buzinezzclub is een eeuwige steun want zelfs na je deelname houd je contact, dit Buzzfest is daar een mooi voorbeeld van. De powerboost-sessie van Jörgen Raymann was onwijs inspirerend.”

Meld je hier aan als deelnemer.
Meld je hier aan als coach. 

groepsfoto_Buzzfest