23 mei 2017

Jongeren duurzaam uit de uitkering

Groepsfoto-Utrecht

Utrecht – Op 22 mei start de Buzinezzclub met een nieuwe ronde in Utrecht om 40 werkloze jongeren uit de uitkering te begeleiden. De organisatie biedt een halfjaarprogramma waarin jongeren werken aan het vinden van een baan, opleiding of de start van een eigen onderneming. Gemiddeld is 60% van de jongeren binnen een half jaar uit de uitkering.

Leven zonder uitkering
“Inmiddels hebben we al meer dan 1000 jongeren begeleid richting de arbeidsmarkt. Het bijzondere aan de Buzinezzclub is dat wij de droom van de jongeren centraal zetten en ze drie jaar begeleiden,” vertelt Leo van Loon (oprichter en directeur van de Buzinezzclub). Het intensieve programma bestaat uit workshops, trainingen en begeleiding van een vrijwillige coach uit het bedrijfsleven. Bovendien kunnen de jongeren ook bij terugval rekenen op de organisatie. Leo van Loon: “Zo begeleiden we jongeren duurzaam uit de uitkering.”

Start van de nieuwe ronde
Tijdens de kick-off werden huidige en nieuwe jongeren in de schijnwerper gezet. Parisa (trainer Buzinezzclub Utrecht): “Iedereen heeft zijn eigen verhaal en eigen dromen. We ontdekken samen wat die dromen zijn en hoe je die op een realistische manier kunt waarmaken. Iedere dag dat de jongeren hier zijn, zie ik ze groeien.” De jongeren komen bij de Buzinezzclub terecht via de Werkmatchers van de gemeente Utrecht. Geïnteresseerde jongeren die willen werken aan een succesvolle toekomst kunnen zich aanmelden tot 29 mei.