22 augustus 2013

Interview: Jermaine / Blokhoofd

In de zomer van 2013 spraken we met Jermaine, multi-ondernemer en Senior Member van de Buzinezzclub in Rotterdam. Met een groot muzikaal talent en groot charisma was zijn bestemming al snel duidelijk. Inmiddels is Jermaine een bekende in het Rotterdamse uitgaansleven als muzikant, artiest, MC en organisator. We spraken met hem over zijn ervaring bij de Buzinezzclub.

Wie ben je & wat doe je op dit moment
Mijn naam is Jermaine. Ik ben artiest (Rapper/MC) en heb een muziek label met mijn broer, genaamd VanIeder1 (www.vanieder1.nl). In het dagelijkse leven ben ik assistent filiaal manager bij de Scorein Dordrecht.

Hoe ben je bij de Buzinezzclub terecht gekomen?
Ik deed mee aan de H.E.L.D.E.R.H.E.I.D. bokaal (Rotterdamse muziektalentenjacht waarbij het draait om de boodschap, georganiseerd door team H.E.L.D.E.R.H.E.I.D.) en ze hadden destijds een dag voor werkzoekenden op het H.E.L.D.E.R.H.E.I.D. plein. Daar kwam ik in contact met iemand die de inschrijvingen deed en mensen wierf voor de Buzinezzclub. Het concept prikkelde mijn interesse. Ik had niks te verliezen met meedoen. Zodoende besloot ik om deel te nemen aan het traject.

Heb je iets aan de Buzinezzclub gehad?
Ja absoluut, buiten het mogen hosten op Kick-Off dagen en alle mensen binnen mijn netwerk die ik via de Buzinezzclub heb leren kennen, heeft het mij perspectief en inzicht gegeven over hoe je je eigen bedrijf opzet en hoe je projectmatig concepten uit moet werken. Hoe pak je iets aan? Je leert alle ins en outs van het zakelijke aspect van een bedrijf opzetten. Je leert netwerken en kijken naar waar je staat in de markt met jouw product of onderneming. Buzinezzclub is een eeuwige steun want zelfs ver na je deelname houd je contact en kun je altijd bellen voor vragen of langskomen met ideeën. Je leert er de fijne kneepjes van het vak en hoe je omgaat met de ontwikkeling van je bedrijf. Kortom ik heb er enorm veel aan gehad tot de dag van vandaag en zal er in aankomende jaren ook zeker mijn profijt uit kunnen halen. Het is net als een familie, met Leo van Loon in de rol als “The Godfather” haha!

Hoe zie je je toekomst?
Ik ben sowieso een lange termijn denker. Muziek is een middel om jezelf en je netwerk te ontwikkelen. Uiteindelijk wil ik een eigen bedrijf creëren wat dient als concept developer in de media, maar ook in de ondernemerswereld. De kruising tussen een mediagroep en reclamebureau is mijn uiteindelijke doel. Verder zie ik mezelf nog heel ver komen in de muziek. Het gaat goed en kan alleen maar beter worden met hard werken en motivatie!