23 november 2016

“Ik was op zoek naar stabiliteit”

©foto: Bachir Jarbouaa

©foto: Bachir Jarbouaa

Mitchell (28) nam in 2014 deel aan het Buzinezzclub programma in Rotterdam. Zijn ondernemingsplan is inmiddels af, het ontbreekt Mitchell alleen nog aan het benodigde kapitaal. ‘’Ik wilde altijd al iets voor mijzelf beginnen, maar ik vond het belangrijk dat mij situatie stabiel zou zijn. Bij de Buzinezzclub kreeg ik de kans om te werken aan deze twee punten.” Sinds februari is hij werkzaam als telemarketeer en spaart hij voor zijn onderneming. Een baan waarin hij zich helemaal thuis voelt en waar hij nu al een jaarcontract heeft gekregen. De Buzinezzclub interviewde Mitchell over zijn werk, de Buzinezzclub en de toekomst.

Na drie jaar te hebben gewerkt bij het UWV kwam hij in een uitkering terecht. “Een fijne organisatie, maar helaas was ik de dupe van een reorganisatie.” Via het Jongerenloket kwam hij in aanraking met de Buzinezzclub. “Tijdens de gesprekken met mijn jongerencoach werd al gauw duidelijk dat het Buzinezzclub programma wat voor mij zou zijn. Bij het kennismakingsgesprek had ik direct een klik met hoofdtrainer Laura. “Als je ergens dagelijks moet zijn is het fijn als je je op je gemakt voelt. Tijdens het gesprek werd gevraagd naar m’n passies en dromen . Geen enkele droom was te gek, als jij erin geloof dan staat de Buzinezzclub achter je en krijg je de kans om hiermee aan de slag te gaan.”

 Hoe kijk je terug op het Buzinezzclub programma?
“Ik kijk met een goed gevoel terug. Je gaat weer op zoek naar jezelf: wat voor persoon ben je, waar liggen je passies en wat wil je bereiken.  Dit heeft ervoor gezorgd dat ik resultaatgericht te werk ben gegaan, omdat ik wist waar ik naartoe wilde. Daarnaast is het ook fijn dat de Buzinezzclub rekening houdt met de situaties waarin members zich bevinden. Door de Buzinezzclub raakte ik weer gemotiveerd en kreeg weer zin om dingen te ondernemen. Al die motivatie stopte ik in het solliciteren en schrijven van mijn ondernemingsplan. Ook heb ik dankzij de Buzinezzclub stage kunnen lopen bij de stichting The Holland Road. Hier kreeg ik de kans om kennis uit de workshops van de Buzinezzclub toe te passen in de praktijk. In deze periode heb ik mij erg ontwikkeld.””

 Uiteindelijk heb je ervoor gekozen om te focussen op het zoeken van werk. Waarom ben je niet verder gegaan met het starten van je eigen bedrijf?
“Het starten van mijn eigen bedrijf was nog een te grote stap. Ik heb startkapitaal nodig en dat had ik op dat moment niet. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een baan. Zodra ik genoeg kapitaal bij elkaar heb gespaard ga ik een aantal evenementen organiseren. Tijdens de pitch kreeg ik complimenten van de jury voor mijn unieke thema’s. Daarom zal ik in de toekomst wat evenementen organiseren, maar nu eerst werken.”

Wat heb je tijdens het Buzinezzclub programma geleerd?
“Niet opgeven! Vanuit de Buzinezzclub werd je continu gemotiveerd. Ik werd vooral ondersteund bij het schrijven van mijn ondernemingsplan en bij het solliciteren. Zodra ik in een dip zat, werd dit opgemerkt door één van de trainers en voerde zij een gesprek met me. Het was fijn dat ik kon praten met de verschillende trainers.”

 Hoe ziet een dag als telemarketeer eruit?
“Ik pleeg telefoontjes aan klanten en probeer te achterhalen hoe klanten de diensten ervaren. Ook moet ik ervoor zorgen dat klanten hun abonnement willen behouden. Bij deze functie is het belangrijk dat je goed kunt analyseren, alleen dan is het mogelijk om je targets te behalen.”

Je werkt nu als telemarketeer, hoe is dat?
“Ik heb de kans gekregen om als telemarketeer aan de slag te gaan. Ik had hiervoor geen ervaring als telemarketeer, maar toch heb ik de kans gekregen! Mijn zelfvertrouwen en het harde werken heeft mij een jaarcontract opgeleverd. Blijf in jezelf geloven en laat altijd zien wat jij kan betekenen voor een organisatie. Druk je stempel!”