5 december 2016

Fly-out Buzinezzclub Den Haag

Tijdens de fly-out op donderdag 24 november vierde de Buzinezzclub het succes van de deelnemers in Den Haag. Florine Buijten, manager WerkgeversServicePunt, reikte certificaten uit aan de jongeren die het programma in 2016 succesvol hebben doorlopen. Deze jongeren deelden hun verhaal en vertelden hoe ze de Buzinezzclub hebben beleefd of wat het programma hen heeft gebracht.

Uit de evaluatie van 2014-2016 blijkt dat gemiddeld 51% van de deelnemers in Den Haag binnen 9 maanden geen uitkering meer nodig heeft. “We zijn trots op dit succes en het verschil dat de Buzinezzclub met haar partners en vrijwilligerscoaches heeft gemaakt in het leven van deze jongeren,” vertelt Leo van Loon (directeur van de Buzinezzclub).

Ondanks het succes zal de Buzinezzclub in Den Haag voorlopig geen nieuwe groep starten. Leo van Loon: “De Buzinezzclub werkt 100% pay for success, dit betekent dat we alleen een factuur naar de gemeente sturen als een jongere de uitkering verlaat. Hierdoor zitten we in hetzelfde schuitje als onze deelnemers: hun succes is ons succes. Dit is belangrijk omdat we zo beiden gefocust zijn op daadwerkelijk succes voor de jongeren zonder uitkering. Met 51% succes komen we uit de kosten, alleen waren de groepen kleiner dan berekend, waardoor we toch geld tekort kwamen om de exploitatie rond te maken. Als er meer deelnemers te vinden zijn in Den Haag starten we direct weer een nieuwe groep.”

De Buzinezzclub is erg trots op de members in Den Haag. Haagse jongeren zijn erg ondernemend en willen graag een eigen bedrijf starten. De Buzinezzclub is actief in vijf steden en procentueel gezien zijn de meeste ondernemers te vinden in Den Haag. Er zijn veel verschillende bedrijven gestart, zoals een Surinaams restaurant, autohandel, computerreparatieservice en een biologische lunchzaak.

Bekijk de evaluatie 2014-2016