23 mei 2016

‘’De Buzinezzclub heeft mij de tools gegeven om te starten aan mijn droom’’

IMG_4116

©foto: Bachir

De 21 jarige Akash is sinds eind 2015 de trotste eigenaar van Indian Gift. Een bedrijf met een breed assortiment aan producten uit India. Zijn klanten komen uit heel het land. Ook probeert hij continu nieuwe producten te ontwikkelen. Een voorbeeld hiervan is de ‘roti-bak’, waar in de Hindoestaanse keuken veel vraag naar is. In korte tijd heeft hij zich ontwikkeld tot innovatieve ondernemer die goed inspeelt op de wensen van de klant. In maart 2015 heeft hij deelgenomen aan het Buzinezzclub programma in Rotterdam. ‘’De Buzinezzclub heeft mij de tools gegeven om te starten aan mijn droom’’, vertelt Akash. Zijn concept is zo sterk dat Akash nu al overweegt uit te breiden naar een groter pand. Het bedrijf van Akash is gevestigd aan de Jacob Catsstraat 370 te Rotterdam. Ook kun je Indian Gift online vinden op www.indiangift.nl en Facebook.

Na het afronden van zijn opleiding Detailhandel kwam hij in de bijstandsuitkering terecht en de gemeente stuurde hem vervolgens door naar de Buzinezzclub. ‘’Ik had een goed gevoel toen ik startte aan het Buzinezzclub programma. Ik had de indruk dat ik hier een goede basis kon leggen voor het ondernemerschap.’’

Hoe ben je op het idee gekomen?
Akash: ‘’Mijn familie heeft vroeger in deze business gezeten. Ik heb het bedrijf opgepakt en heb er mijn eigen draai aan gegeven. Ik heb vooral gekeken naar hoe ik het slimmer kon aanpakken. Ik ben daarom naar India afgereisd om ideeën op te doen en op zoek te gaan naar leveranciers. Dit was geen makkelijke opgave!”

Wat vond je van de Buzinezzclub?
”Ik vond het super leuk! Tijdens het Buzinezzclub programma heb ik erg veel geleerd over het ondernemerschap. De trainers van de Buzinezzclub hebben mij de tools en de kennis gegeven. Ik zou het daarom zeker aanraden aan jongeren die graag willen ondernemen of vooruit willen. De Buzinezzclub heeft veel voor mij betekend en dat zou het ook voor andere jongeren kunnen doen. Ik kan er geen slecht woord over zeggen en ben zeer tevreden!”

Wat heb je nog meer geleerd bij de Buzinezzclub?
”Ik heb bij de Buzinezzclub een realitycheck gehad. De wereld van ondernemers is keihard! Als je voor een baas werkt heb je minder risico’s. Als ondernemer draag je veel verantwoordelijkheden. Het is daarom belangrijk dat je 100% geeft, anders red je het niet als ondernemer.”

Gebruik je tips van de Buzinezzclub in het dagelijks leven?
”Als ondernemer krijg je veel tegenslagen te voorduren. Bij de Buzinezzclub leerde ik hoe ik hiermee om moet gaan. Je moet actief en alert blijven, op zoek gaan naar nieuwe producten en jezelf steeds blijven ontwikkelen en open staan voor vernieuwing. De producten en klanten komen niet vanzelf naar je toe, je moet op zoek gaan. Het is belangrijk om niet stil te staan als ondernemer!”