17 maart 2016

Buzinezzclub reikt certificaten uit in Den Haag

groepsfoto-800reso-16-3-2016

“Bij de Buzinezzclub heb ik geleerd door te zetten en heb ik de puntjes op de i gezet van mijn bedrijfsplan. Ik start binnenkort een online platform voor creatieven en opdrachtgevers“, vertelt Rodney die op 16 maart zijn certificaat ontving bij de Buzinezzclub. Samen met nog 11 jongeren heeft Rodney in korte tijd grote stappen gezet richting de arbeidsmarkt. Het uitgangspunt van de Buzinezzclub is de droom van jongeren, zoals de wens van deelnemers Rabie & Rias om jongeren die vooral op straat leven te betrekken bij de arbeidsmarkt. Zij hebben bij de Buzinezzclub hun activiteiten naar een professioneel niveau getild en starten hun eigen bedrijf. Eind maart start een nieuwe groep jongeren bij de Buzinezzclub.

De aanpak van de Buzinezzclub wordt in vier steden aangeboden met de ambitie om landelijk de strijd aan te gaan met jeugdwerkloosheid. De Buzinezzclub gelooft in jongeren en biedt haar aanpak 100% pay for succes aan. Pas wanneer gemeenten besparen op uitkeringskosten, betalen ze een deel van de besparing uit. Jongeren met weinig startkwalificaties, met of zonder uitkering, kunnen bij de Buzinezzclub Den Haag een intensief halfjaarprogramma volgen bestaande uit dagelijkse trainingen en coaching, waarbij zij terecht komen in een kansrijk netwerk.

Florine Buijten, Manager Werkgeversservicepunt Haaglanden: “De gemeente Den Haag richt zich in haar aanpak op de wijk, een beleid van wethouder Baldewsingh. Dit idee is ontstaan door de vaak grote afstand tussen jongeren en de gemeenten. Door de wijk in te gaan staan we dichter bij jongeren, maar dat doen we ook door projecten als de Buzinezzclub te steunen. Zo bieden we onze dienstverlening actief aan. Daarbij partneren we met de Buzinezzclub, omdat ik geloof in mensen die vanuit passie hun droom volgen. Door zelf aan het stuur te gaan staan krijg je ruimte, energie en vrijheid. Waar een uitkering vaak gebonden is aan regels, kunnen we met de Buzinezzclub de jongeren die ruimte bieden.“

Deelnemer Sjaak vult aan: “Mijn droom is het schrijven van een boek met verhalen over bijzondere avonturen en wilde liefde! Maar omdat het moeilijk is om gelezen te worden als onbekende auteur, richt ik me nu op performances op straat en ga ik een opleiding volgen. Bij de Buzinezzclub ben ik een crowdfunding actie gestart, zodat ik kan werken aan mijn vaardigheden en tegelijkertijd bekendheid opbouwen. Daar heeft de Buzinezzclub mij goed bij geholpen. Ik heb weer een stip op de horizon waar ik voor ga. Je kunt mijn project op Facebook vinden onder ‘de Woordenwisseling’ en op www.voordekunst.nl.”

Samenwerken voor een succesvolle toekomst
De Buzinezzclub werkt in Den Haag nauw samen met de Gemeente Den Haag en wordt daarbij ondersteund door Fonds 1818, stichting Boschuysen, Oranje Fonds en de Rabobank.

David Ghoerahoe, Rabobank Den Haag: “De Rabobank gelooft in starters. Het is belangrijk voor de economie, maar ook de stap om voor jezelf te beginnen zorgt voor creatieve ondernemingen en bijzondere projecten. Wij werken mee aan verschillende projecten, zoals de Buzinezzclub, waarbij we onze kennis en kunde delen met de jongeren. We zien bij de jongeren veel initiatief en ideeën: van klassieke businessplannen tot vernieuwende concepten waar Nederland er meer van kan gebruiken!”

Ook speelt het bedrijfsleven een belangrijke rol bij de aanpak van de Buzinezzclub. Om zoveel mogelijk Members te kunnen helpen bouwt de Buzinezzclub aan een groot vrijwilligersnetwerk waarin verschillende vakgebieden en specialismen zijn vertegenwoordigd. Johan van der Does, Coach van Fatma: “Ik ben als Coach betrokken bij de Buzinezzclub en begeleid Fatma. Fatma wil werken in de verpleging en ik heb veel ervaring als arts. Op die manier kan ik haar vooruithelpen, door advies te geven en mijn netwerk in te schakelen. Voor mij levert dit twee dingen op: mijn batterij wordt opgeladen door het coachen en de vooruitgang die wordt geboekt, maar ook door de doen-mentaliteit, niet lullen maar poetsen, dat geeft energie!”