16 januari 2015

Buzinezzclub Drechtsteden geopend door Mirjam Sterk & wethouder Bert van de Burgt.

Onder het toeziend oog van Buzinezzclubmembers, coaches en partners openden wethouder Bert van de Burgt (Sociale Dienst Drechtsteden) en Mirjam Sterk (ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid) op donderdag 15 januari de derde vestiging van de Buzinezzclub, aan de Nieuwstraat 12 te Dordrecht. Maarliefst 120 jongeren uit de Drechtsteden kunnen jaarlijks deelnemen aan de succesformule van de Buzinezzclub om zo de uitkering voorgoed achter zich te laten.

“Alles draait om jou”

Jongeren met een bijstandsuitkering kunnen bij de Buzinezzclub kosteloos workshops volgen van top trainers. Ook krijgen deelnemers persoonlijke coaching en toegang tot een breed netwerk van ondernemers en professionals. Bij de Buzinezzclub ligt de focus op het starten van een eigen onderneming, maar ook ondersteuning bij het vinden van een passende baan of opleiding behoort tot de mogelijkheden. De jongeren volgen een half jaar workshops en trainingen waarna ze door een coach (ondernemer of expert uit het bedrijfsleven) nog gemiddeld 2 jaar gecoacht kunnen worden. Met de nieuwe locatie begeleidt de Buzinezzclub landelijk 280 jongeren naar succes in de Drechtsteden, Rotterdam en Den Haag.

Stageplekken of meedoen als vrijwilliger

In Dordrecht gaat de eerste groep van 40 jongeren direct van start. Al vrij vroeg in het programma gaan zij op zoek naar een stagebedrijf om praktijkervaring op te doen. Bedrijven die stageplaatsen of vacatures beschikbaar hebben kunnen contact opnemen met de Buzinezzclub. Ook professionals en ondernemers die hun kennis met de jongeren willen delen als coach of workshopleider kunnen zich via de website aansluiten bij de Buzinezzclub. Kijk voor meer informatie en het aanmeldformulier op www.buzinezzclub.nl

De Buzinezzclub wordt mede mogelijk gemaakt met steun van gemeenten in de Drechtsteden, het Oranje Fonds, Fonds 21 en de inzet van de ABN Amro en Uitzendbureau Olympia en is in december genomineerd voor de prestigieuze Appeltjes van Oranje (prijs voor projecten op het gebied van maatschappelijk welzijn en sociale cohesie).