18 mei 2017

Bouwen aan een succesvolle toekomst

buzinezzclub eindhoven
Eindhoven – Op 19 mei organiseert het Servicepunt Leren en Werken een informatiemarkt voor jongeren die op zoek zijn naar een baan, opleiding of die een eigen onderneming willen starten. Samen met de Buzinezzclub en de gemeente Eindhoven brengen de organisaties werkgevers, opleidingen en sectoren samen in de Effenaar in Eindhoven om jongeren t/m 30 jaar van alle informatie te voorzien.

Leren en Werken Informatiemarkt in de Effenaar
Jongeren die op zoek zijn naar een opleiding of een baan vinden op 19 mei tussen 10.00 en 13.00 uur alle benodigde informatie onder één dak. Opleidingen, bedrijven en kansrijke sectoren presenteren de mogelijkheden en op de vacaturewand hangen meer dan 50 vacatures. Voor jongeren met een bijstandsuitkering die nog niet goed weten wat ze willen, is de Buzinezzclub Eindhoven aanwezig. Deze organisatie biedt een halfjaarprogramma dat hen uit de uitkering begeleidt richting een baan, opleiding of eigen onderneming.

Informatie, praktische hulp en advies
Er zijn volop mogelijkheden voor jongeren die aan de slag willen in de techniek, zorg, bouw, logistiek of defensie. Met een cv-check, een goede profielfoto en wellicht al een gesprek met potentiele werkgever komt een succesvolle toekomst steeds dichterbij. Het Summa College en Fontys zijn aanwezig om vragen te beantwoorden over MBO en HBO opleidingen. Daarnaast is er informatie over geldzaken, bijvoorbeeld voor afstudeerders zonder baan die een start willen maken op de arbeidsmarkt via de Starterbeurs. De 28 jarige multi-ondernemer JC vertelt zijn verhaal en praat de dag aan elkaar.