10 november 2016

Beroeps- of opleidingskeuze makkelijker maken

Maurice Vermunt (directie LDC) & Leo van Loon (directeur Buzinezzclub)

Maurice Vermunt (directie LDC) & Leo van Loon (directeur Buzinezzclub)

Buzinezzclub sluit partnership met LDC Business

 
De Buzinezzclub begeleidt jaarlijks ruim 400 jongeren met een uitkering richting een baan, de juiste opleiding of bij de start van een eigen onderneming. De Buzinezzclub is actief in Rotterdam, Eindhoven, Utrecht, Den Haag en in de Drechtsteden. Met het halfjaarprogramma van de Buzinezzclub ontdekken jongeren hun dromen, talenten en passies, om vervolgens een juiste loopbaankeuze te maken. Maar welke mogelijkheden zijn er en wat zijn de doorgroeimogelijkheden in de toekomst? Om daar achter te komen werkt de Buzinezzclub sinds kort samen met LDC Business.

Samenwerking LDC Business
LDC is een online test- en dataleverancier, die sinds 1993 gevestigd is in Leeuwarden. De testen worden bij de Buzinezzclub ingezet om jongeren nieuwe inzichten en perspectieven te geven door meer duidelijkheid te krijgen in de vaardigheden, interesses en competenties. De testen zijn gekoppeld aan de meest complete beroepen-, opleidingen- en cursusdatabase van Nederland. Aan de beroependatabase zijn tevens alle actuele vacatures verbonden.

“Je zoekt een baan of opleiding, maar waar begin je?”

Dromen concreter maken
Maurice Vermunt (directie LDC): “We willen ook maatschappelijk een steentje bijdragen. In het geval van de Buzinezzclub doen we dat door ons online LDC platform voor een fors gereduceerd bedrag ter beschikking te stellen.” LDC doet dit in het kader van haar MVO programma ‘LDC Goed Bedoeld’ en ondersteunt zo het werk van de Buzinezzclub om jongeren tussen de 18 en 30 jaar vooruit te helpen. “Je zoekt een baan of opleiding, maar waar begin je? De samenwerking met LDC is een belangrijke stap waarmee we de dromen van jongeren nóg concreter kunnen maken,” vertelt Leo van Loon (directeur Buzinezzclub).

Jongeren uit de uitkering
Tot nu toe heeft de Buzinezzclub ervoor gezorgd dat ruim 60% van de jongeren die zij heeft begeleid, niet meer afhankelijk zijn van een uitkering. Gemiddeld start 10% een eigen onderneming, begint 20% met een passende opleiding en 30% van de jongeren vindt een baan die bij ze past.