9 oktober 2018

Member Azita: “Ik kreeg weer de moed om door te gaan”

AzitaAzita nam deel aan het Buzinezzclub programma in Utrecht toen ze nog op zoek was naar de juiste opleiding. Na hard knokken is het Azita gelukt om een opleiding te vinden in de ICT. Nu denkt ze na over de volgende stap, misschien wel een HBO studie. 

Stel jezelf eens voor!
“Ik ben Azita, 20 jaar oud en woon in Utrecht. Zeven jaar geleden ben ik uit Afghanistan naar Nederland verhuisd”.

Hoe zag jouw leven er voor de Buzinezzclub uit?
Voor de Buzinezzclub wist ik niet goed welke opleiding bij mij paste en volgde ik zomaar een opleiding om m’n papiertje te halen. Toen ik plots ziek werd, moest ik stoppen met de opleiding. Thuis merkte ik dat ik steeds negatiever werd en in een slachtofferrol zat. Wat ook niet meezat is mijn taalbarrière.

Hoe heb je de Buzinezzclub ervaren?
Nadat ik een uitkering had aangevraagd, ben ik in aanraking gekomen met de Buzinezzclub. Ik wist niet goed wat ik ervan moest verwachten. Uiteindelijk beviel het zó goed, dat ik niet meer van de club weg te slaan was. Als ik weer eens een negatief moment had, ging ik een openhartig gesprek aan met de trainers en zij veranderden mijn mindset compleet. Ik kreeg weer de moed om door te gaan. Door hen realiseerde ik me dat het leven uit vallen en opstaan bestaat en dat je altijd moet doorzetten.

Hoe gaat het nu met je?
Het gaat momenteel erg goed. Ik heb het eerste jaar van de MBO 3 opleiding ICT afgerond en kijk nu al uit naar het laatste jaar. De eerste 20 weken ga ik stagelopen bij de Belastingdienst in Utrecht.

En met het leren van de Nederlandse taal?
Op de opleiding heb ik een 8,7 gehaald voor Nederlands! Naast een cursus, heb ik door de opleiding mijn Nederlands kunnen oefenen en opkrikken. Hierdoor worden mijn dromen groter en groter…

Vertel eens over die dromen!
Mijn droom is om hierna HBO Informatiekunde te studeren. Na vijf jaar wil ik dan terugkeren naar Afghanistan. Daar wil ik een baan vinden in het coderen van cyber security of applicatieontwikkeling en in mijn vrije tijd wil ik de bevolking helpen. Ik wil dolgraag iets terug doen voor mijn vaderland.

Wil jij je ook net zoals Azira ontwikkelen? Laat hier je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!