3 november 2015

”Als je dromen wilt realiseren moet je er vol voor gaan.”

©Foto: Jim Gregory. Inferno bij de Buzinezzclub Kick-off in Rotterdam – Maart 2015.

©Foto: Jim Gregory. Inferno bij de Buzinezzclub Kick-off in Rotterdam – Maart 2015.

Vorig jaar nam Nelton deel aan de Buzinezzclub in Rotterdam. Met zijn grote muzikale talent had hij al een duidelijke droom voor ogen: carrière maken in de muziek. Inmiddels maakt Nelton onder de naam ‘Inferno’ naam in de Rotterdamse hiphopscene. Zijn talent is niet onopgemerkt gebleven. Op 7 november staat hij in de finale van de Sena Grote Prijs van Rotterdam, in de categorie ‘Urban’. Op Facebook kan iedereen tot en met 7 november stemmen op zijn favoriete finalist, door bij het Facebook evenement op ‘aanwezig’ te klikken.

Geïnspireerd door zijn neef Nando Da Cruz, een beroemde Kaapverdiaanse artiest, begon Nelton Roberto Da Cruz onder zijn artiestennaam ‘Inferno’ te werken aan zijn eigen muziek, en met succes! Aanstaande zaterdag staat hij in de finale van de Sena Grote Prijs van Rotterdam en binnenkort brengt hij een nummer uit met de bekende rapper ‘Crooked I’ op het hiphop-platenlabel van niemand minder dan Eminem; Shady Records.

Wat betreft rap laat ‘Inferno’ zich inspireren door Nas, Jay-Z en artiesten zoals Jadakiss, Styles P, Masta Ace en Kool G Rap. Op het gebied van beats zijn Just Blaze & The Alchemist altijd zijn favorieten geweest. De Buzinezzclub sprak met Nelton: over zijn muziek, inspiratie en zijn kansen in de wedstrijd.

Hoe kom je aan inspiratie voor je muziek?
Nelton: “Ik raak geïnspireerd door veel oude rap artiesten zoals Nas. Voor mijn nummers haal ik mijn inspiratie uit het leven. Met mijn muziek deel ik wat ik kwijt wil, wat ik in mijn omgeving zie. Ook deel ik mijn eigen ervaringen, zowel goed als slecht. Bijvoorbeeld het nummer ‘Different Story’, wat gaat over mijn overleden vader. Dat nummer ligt erg dicht bij me.

Ik wil met mijn muziek graag mensen op allerlei manieren motiveren. Alles waar je in het leven tegenaan loopt kun je overwinnen als je je ‘mind’ goed gebruikt. Als het minder gaat en je bereikt de ‘bottom’, dan moet je in je zelf geloven en doorgaan. Doorzetten, als je dromen wilt realiseren moet je er vol voor gaan.”

Hoe schat jij je kansen in?
“Het spant erom, het is 50/50. Ik zit in de ‘Urban’ categorie, waarin ook commerciëlere artiesten meedoen. Daar is vaak een groter publiek voor, maar ik vind het in ieder geval goed als Rotterdammers hun lokale artiesten supporten. Hoe dan ook, ik ga natuurlijk mijn uiterste best doen om die prijs binnen te halen!”

Stemmen voor de Sena Grote Prijs van Rotterdam
Iedereen kan stemmen op zijn favoriete finalist voor de Sena Grote Prijs van Rotterdam. Nelton neemt het in de categorie ‘Urban’ op tegen de artiesten Bizzy Blaze, Le Seton, Takkie & Ranx en Omani. Op de website www.groteprijsvanrotterdam.nl kan naar de verschillende evenementen op Facebook doorgeklikt worden om te stemmen. Ook zijn de evenementen op Facebook vindbaar. 1 Klik op aanwezig bij het evenement = 1 Stem.

“Alles draait om jou”
Jongeren met een bijstandsuitkering kunnen bij de Buzinezzclub kosteloos workshops volgen van toptrainers. Bij de Buzinezzclub ligt de focus op de droom van jongeren. De ondersteuning richt zich op het vinden van een passende baan, opleiding of het opzetten van een eigen bedrijf. Na het vaste halfjaarprogramma van workshops en trainingen, worden de jongeren nog gemiddeld 2 jaar gecoacht door een Coach (vrijwilliger: ondernemer of expert uit het bedrijfsleven). Met drie locaties begeleidt de Buzinezzclub landelijk 280 jongeren naar succes in de Drechtsteden, Rotterdam en Den Haag.