fbpx

Persbericht

Buzinezzclub: 10 jaar succesvol van uitkering naar arbeidsmarkt

Foto tijdens de viering van 10 jaar Buzinezzclub – foto © Jim Gregory

31.10.19 – De van oorsprong Rotterdamse sociale onderneming, de Buzinezzclub, bestaat 10 jaar. In die periode heeft de organisatie meer dan 2000 jongeren met een uitkering begeleid naar de arbeidsmarkt. Ruim 60% van de ‘members’ heeft dankzij de trainingen van de Buzinezzclub succes geboekt, door de juiste baan of studie te vinden. Ook is een deel van de jongeren gestart met een bijzondere onderneming: zoals een gitaarwerkplaats of Surinaams restaurant. Op 29 november vierde de Buzinezzclub haar 10e verjaardag met alle members en betrokkenen. De avond stond in het teken van alle hoogtepunten: zoals het Buzinezz Forum met een openingsspeech van Koningin Máxima en de besparing van ruim 1,5 miljoen euro op de uitkeringskosten in Rotterdam. 

Alles Draait om Jou!
De Buzinezzclub werd in 2009 opgericht door ondernemer Leo van Loon en heeft momenteel vestigingen in Rotterdam, Utrecht en Eindhoven. Jongeren zonder werk of studie, kunnen kosteloos trainingen en workshops volgen bij één van de vestigingen. ‘Members’ nemen deel aan een halfjaarprogramma en krijgen begeleiding van professionals en experts uit het werkveld. Het stellen van concrete doelen en het schrijven van een plan voor de toekomst zijn belangrijke uitgangspunten van de effectieve aanpak. Succesvolle members die onverhoopt terugvallen op een uitkering, kunnen bovendien direct weer aankloppen bij de organisatie. Zo bouwt de Buzinezzclub aan een stabiel vangnet voor jongeren tot 35 jaar in grote gemeenten in Nederland.

Verenigde Naties: Buzinezzclub is wereldwijde ‘Best Practice’
In 6 maanden start gemiddeld 30% van de members bij een werkgever, 20% vindt de juiste studie of een BBL-werkplek en 10% start een eigen onderneming. Ook zijn er veel jongeren die meerdere succesroutes combineren. De door de Buzinezzclub behaalde resultaten zijn uitzonderlijk in de sector, ook internationaal. Daarom is de Buzinezzclub recent uitgenodigd door de Verenigde Naties om deel te nemen aan het project ‘Decent Jobs for Youth’. De Verenigde Naties zien de Buzinezzclub als ‘best practice’ in de sector en werken samen met de organisatie om ook internationaal de kansen van kansarme jongeren enorm te vergroten.

Bekijk ook het jubileumboekje: ’10-jaar Buzinezzclub’

 

•••